Regulamentul show-ului Ghicește Prețul

DEFINIȚII

Prezentul Regulament stabileşte principiul de realizare a show-ului GHICEȘTE PREȚUL precum şi procedura de desfăşurare şi regulile de participare în cadrul acestuia.

Show-ul televizat, cu denumirea ,,GHICEȘTE PREȚUL’’ (în continuare „emisiune”) – este o emisiune de divertisment, de tip concurs, în care participanții au posibilitatea să câștige premii valoroase. Concurenții trebuie să ghicească valoarea produselor alimentare într-o serie de jocuri, probe interactive și faze eliminatorii.

Show-ul de televiziune este difuzat într-un număr mare de țări, atrăgând o audiență ce însumează milioane de telespectatori pe întreaga planetă.
Organizator – Compania ÎCS Jurnal de Chişinău Plus SRL, titulara Jurnal TV.

Sponsor – Rețeaua de supermarketuri Linella

Voucher – premiu bănesc acordat în cadrul emisiunii, sub forma unui certificat de cumpărături în rețeaua magazinelor sponsorului
Organizatorul emisiunii este singurul în măsură de a stabili și a aduce modificări/completări scenariului, regiei, regulamentului de concurs și oricăror altor elemente ale emisiunii-concurs sau ale activităților ce au legătură cu această emisiune.PRINCIPII GENERALE

Perioada difuzării emisiunii 31 martie 2016 – 17 iunie 2016, în fiecare zi de joi și vineri, de la ora 18:30.
Participarea în cadrul emisiunii are loc prin intermediul înregistrării pe site-ul www.jurnaltv.md sau completarea și transmiterea formularului pe email-ul ghicestepretul@jurnaltv.md.
Înregistrarea pentru participarea în cadrul emisiunii confirmă manifestarea de voinţă a Participantului, inclusiv şi faptul că Participantul a luat cunoştinţă cu prevederile prezentului Regulament, le-a înţeles şi este de acord cu aceste prevederi.
PARTICIPANȚII EMISIUNII

La emisiune pot participa cetăţenii Republicii Moldova, care au atins vârsta de 18 ani, rezidenţi pe teritoriul Republicii Moldova.
Selectarea concurenților se va realiza de către Jurnal TV.

Organizatorul își asumă răspunderea asupra anunțării participanților în legătură cu ziua și ora filmărilor.

Concurenții se vor prezenta la ora și în ziua indicată de către organizator pentru filmări. Participantul pierde de drept calitatea de concurent desemnat, prin neprezentarea la data și ora comunicată de către organizator în vederea participării la filmări.

Identificarea participantului se va face pe baza actului de identitate.

Participanţii unei ediții anterioare ale emisiunii nu mai are dreptul de a se înscrie și de a participa la o altă selecție pentru o altă ediție a concursului la care face referire prezentul regulament.

La concurs nu pot participa angajaţii şi exponenţii Organizatorului şi a Sponsorului, precum şi rudele apropiate ale acestora (părinţi, copii, fraţi, soţi, soţii).
ORGANIZAREA EMISIUNII

Fiecare ediție a emisiunii are loc între 3 participanți.

Prezentatorul emisiunii anunță la începutul fiecărei ediții regulile jocului și premiile care sunt oferite. Toți cei 3 participanți joacă prima rundă, numită LICITAȚIA – rundă care stabilește ordinea participanților pe parcursul emisiunii.

Fiecare concurent are ocazia să joace unul dintre jocurile individuale ale emisiunii, selectate de către organizatori.

Dacă participantul câștigă jocul individual, acesta primește un premiu și 3 șanse de extragere în jocul final. Dacă el nu câştigă jocul coşul cu produse nu-i revine, însă el primeşte o şansă bonus de extragere în jocul final.

În total, emisiunea este alcătuită din 3 jocuri (ce diferă de la o ediție la altă), 2 licitații și un joc final.
REGULILE DE BAZĂ ALE EMISIUNII

Fiecare joc este construit în jurul ideii de a ghici prețul corect al produselor prezentate în emisiuni.

În cazul în care niciunul din participanţi nu a ghicit preţul exact, cîştigător este persoana care a indicat preţul cel mai apropiat de cel exact.

În cazul în care două persoane sunt la egalitate, cîştigător este persoana care nu a depăşit preţul corect.

Aceste criterii se aplică preponderent în licitaţii.
Descrierea jocurilor GHICEȘTE PREȚUL:

LICITAȚIA 1 - De acest joc depinde ordinea jucătorilor pe parcursul emisiunii. Aici cei trei participanți au în față un produs propus de magazin a cărui preț trebuie ghicit fără a-l depăși. Preţul este în lei şi bani. Dacă primul participant a spus un preţ ceilalţi jucători trebuie automat să scrie alt preţ. Participantul care va indica un preţ apropiat de cel adevărat, fără a depăşi costul produsului, va juca în prima repriză. De regulă, în cazul în care toţi au depăşit preţul produsului, licitaţia se repetă. După care urmează ceilalți participanți, în ordine descrescătoare.
LICITAȚIA 2 - La sfârșitul emisiunii, licitația decide ordinea participanților în marea finală.
MARE-MIC – Participantului îi sunt prezentate 6 produse din care trebuie să le aleagă doar pe 3 cele mai scumpe. Dacă participantul le ghicește, atunci el câștigă premiul.
LA FIX - Participantului îi sunt prezentate 6 produse. Jocul indică un preț care nu poate fi depășit. Concurentul trebuie să selecteze 4 produse astfel încât valoarea lor cumulată să nu depășească suma afișată. Dacă jucătorul ghicește, atunci premiul este al lui.
LA LIMITĂ – Participantului îi sunt prezentate 5 produse și este anunțată o sumă de bani în care trebuie să se încadreze. Participantul trebuie să aleagă un produs și să specifice câte unități ar putea intra în suma afișată pe panou. În cazul în care jucătorul nu s-a încadrat în suma limită fără a o depăşi, el mai are şansa de a adăuga alte produse, unul câte unul. Participantul câștigă dacă se încadrează în limita stabilită.

ACUM SAU ATUNCI – Participantului îi este afișat un raft cu 6 produse aranjate în cerc. La fiecare produs este atașat un preț. Jucătorul trebuie să ghicească dacă prețul este actual sau unul vechi. Regula este să ghicească 3 produse vecine.

VEZI CÂT COSTĂ - Participantului îi sunt prezentate 5 produse ale căror prețuri sunt ascunse. Jucătorul trebuie să ghicească prețul acestora astfel încât suma lor să nu depășească cu mult suma reală. Participantul are dreptul la o marjă de eroare.

PREȚUL CORECT - Pentru a câștiga premiul, participantul trebuie să ghicească prețul acestuia din 5 variante. Iar pentru a-i spori câștigul, îi sunt prezentate 4 produse cu prețurile atașate. Mai multe produse ghicite înseamnă mai multe şanse de a descoperi preţului produsului.

ALEGE PERECHEA – Participantului îi sunt prezentate 6 produse, dintre care trebuie să ghicească 2 produse care au același preț. Dacă participantul nu ghicește din prima, i se oferă a doua șansă.

CONTRA CRONOMETRU – Participantului îi sunt prezentate 2 produse ale căror prețuri trebuie să fie ghicite în 30 de secunde. Dacă participantul ghicește și se încadrează în timp el câștigă premiul.

LOVEȘTE PREȚUL – Acesta este jocul final al fiecărei ediții, unde participanţii pot câştiga vouchere de consum în valoare de sute şi mii de lei dar şi alte premii din partea sponsorului. Premiul mare este un voucher de de 5000 de lei. Partipanţii vor intra în concurs în ordinea stabilită de a doua licitaţie şi vor deschide atâtea casete câte puncte au adunat pe parcursul emisiunii. Conform regulamentului participantul are voie să refuze un voucher în favoarea altuia extras. Iar asta se întâmplă numai în cazul în care are 3 şanse de extragere.
PREMIEREA ȘI DESEMNAREA CÂȘTIGĂTORULUI

Participantul fiecărui joc individual are șansa de a câștiga un premiu oferit de sponsor.

La jocul final LOVEȘTE PREȚUL participă toți cei 3 concurenți, în ordinea stabilită în urma desfășurării LICITAȚIEI 2. Jocul se încheie atunci când sunt găsiţi cei 5000 de lei.
Participantul are libertatea de a decide dacă pleacă acasă cu primul premiu deschis de pe panou sau dacă renunță la acesta și continuă să caute unde este premiul mare. Ultimul șansă de a deschide o casetă de pe panou reprezintă și premiul final cu care participantul iese din concurs.
Primul participant care găsește premiul mare, voucher-ul în valoarea de 5000 de lei este desemnat câștigătorul ediției, acest fapt anulând participarea celorlalți concurenți.
Premiile ascunse în panoul jocului LOVEȘTE PREȚUL:

Cele două produse de la Licitaţii

Un coș de produse din partea sponsorului

4 vouchere în valoarea de 250 lei

3 vouchere în valoare de 500 de lei

1 voucher în valoarea de 1500 de lei

1 voucher în valoarea de 5000 de lei

Pentru că este cel mai generos concurs televizat din ţară, partenerii noştri au pregătit şi premii de consolare.
DISPOZIŢII FINALE

Organizatorul nu va purta răspundere pentru posibilele dereglări în desfăşurarea emisiunii şi/sau încetarea lui înainte de termen, cauzate de circumstanţe ce nu depind de voinţa sa.

Organizatorul este în drept să modifice regulile emisiunii ce ţin de modul de desfăşurare şi modul de înmânare a premiilor Câștigătorilor, cu publicarea acestor modificări pe pagina web –www.jurnaltv.md.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de modifica prevederile prezentului Regulament, inclusiv de a înceta emisiunea cu publicarea acestor modificări pe pagina web www.jurnaltv.md.

Participantul ce se înscrie la concurs consimte şi acordă dreptul Organizatorului ca numele si imaginile sale să poată fi făcute publice şi utilizate gratuit în materiale audio, foto şi video de către Organizator, pe un termen nelimitat. Suplimentar, cîştigatorii tuturor premiilor sunt de acord sa semneze o declarație scrisa așa cum o cere Organizatorul.
Daca ai probleme cu vizionarea video pe site, te sfatuim sa descarci si sa instalezi ultima versiune Adobe Flash Player. Publicitatea "Jurnal Trust Media" este administrată de agenția de publicitate Reforma Advertising Tel. (022) 85 91 64